Snabblänkar

Växter

Trädgårdens växter

Buskar
Varför inte låta buskar i olika höjd, form och färg utgöra stommen i trädgården. Buskar är alldeles utmärkta att plantera när man vill avdela och göra olika rum i trädgården. Många buskar är också vackra som solitärer.

Träd
Skapa karaktär i trädgården genom att plantera ett vackert träd.

Det finns många olika att välja mellan de flesta större träden är beställningsvaror.

Prydnadsträd
Prydnadsträden har blivit mycket populära i trädgården . De finns många olika sorters små stammade träd som passar fin som solitärer eller planterade i krukor.

Häckväxter
Med en häck kan du rama in hela eller delar av din trädgård.

Häckar kan växa fritt eller klippas till önskad form och storlek.
Vi har ett stort sortiment av häckplantor som du kan beställa hos oss leveranstid i säsong ca 1 vecka. Välkommen i till oss och hämta sortimentslista.

Rosor underbara rosor

Rosor är ett måste i alla trädgårdar med sina härliga färger och sin underbara doft .

Plantera och njut.

Rhododendron & Azalea
En rododendron i trädgården kräver inte mycket skötsel och belönar dig med en praktfull och rikblommande försommar. Rhododendron finns i många olika färger och storlekar. De allra flesta är vintergröna med ett glänsande, dekorativt bladverk.

Barrväxter
Med barrväxter i trädgården får du färg hela året. Det finns många olika barrväxter allt från låga krypande till höga träd.

Klätterväxter

Tänk vad underbart det är att njuta av vackra Klematis eller känna doften av Kaprifol. Klätterväxter är perfekta när man vill dölja ett gammalt staket o.d.

Fruktträd och Bärbuskar

Visst är det härligt att kunna plocka sin egen frukt. För att inte tala om blåbär, vinbär, hallon, björnbär m.m. som smakar så gott direkt från busken. Många olika sorters fruktträd och bärbuskar gör att du garanterat hittar något som passar dig.

Perenner

Långlivade plantor som du kan plantera både i rabatten och i krukor. Väljer du rätt så kan du ha vackert från vår till höst.

Wändels – Läs mer om perenner.


Årets perenn 2010 En sommarblommare som trivs nästan överallt

Koreansk plymspirea är en mästare i stil och form. Den runda tuvan är tät och fräsch hela säsongen i både soliga och skuggiga lägen. Årets Perenn 2010 är ett fynd för marktäckning och kanter men också i kruka och som liten, finstämd solitär.


Vattenväxter

Näckrosor, vattenhyacinter, callor ja massor av vattenväxter finns det och du behöver inte ha damm för att odla vattenväxter det räcker med en stor balja eller ett spann.

Tillbaka till start